Pazartesi - Cumartesi | 08.30 - 20.000312 278 24 29 - 0530 301 54 31 Ergazi Mah. Yeni Başkent Sanayi Sitesi 1808 Cad. No: 33 Batıkent - Yenimahalle / ANKARA

Renault Partikül Temizleme

Renault Partikül Temizleme

  Son zamanlarda aracınızın performansında düşüklük yaşadığını hissediyorsanız, gerekli olan şey dizel partikül temizleme filtresini kontrol ettirmeniz ya da uzun bir süre size uyarı veren filtre kirliliği sensörünü dikkate almakla işe başlayabilirsiniz.  Çünkü partikül filtresinde yaşanan tıkanıklık, kirlilik aracınızın performansında ciddi azalmalara sebep olabilir.

  Partikül filtresi, egzozda katı halde bulunan zararlı maddeleri tutarak dışarıya salınımını önler. Bu sayede çevreye zararlı madde salınımı en aza indirilir. Partikül filtresi eğer gerekli rejenerasyonu almıyorsa da bu maddelerin birikmesiyle zamanla kirlenerek tıkanabilir. Elbette tıkanmasının başka sebepleri de bulunuyor. Eğer düşük kaliteli yakıt kullanıyorsanız, çok sık düşük hızda trafik içerisinde araba kullanıyorsanız, rölanti halinde aracınızı fazla çalıştırıyorsanız ve yanlış şekilde yağ kullanıyorsanız bunlar da filtrenizin tıkanmasına yol açabilir. Ve eğer gerekli işlemleri yapmazsanız da zamanı geldiğinde filtreyi değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Markalarına göre değişiklik gösterse de dizel partikül filtre değişimi için çok ciddi fiyatlar istenebilmekte. Bu yüzden en iyisi, durumlar yeni bir filtre alma ihtiyacına gelmeden temizliğine dikkat etmek.

  Dizel partikül filtresinin temizlenmesinin birçok yöntemi bulunuyor. Katı maddelerin rejenerasyon sayesinde kuruma dönüştürülmesi de mümkün. Bunun olması için egzoz sıcaklığı kullanılıyor. Egzoz sıcaklığı yaklaşık olarak 600 dereceye ulaştığı zaman, partikül filtresinde bulunan katı maddeler yanarak kuruma dönüşüyor. Bu işlem her zaman işe yaramıyor olsa da, denemenin iyi olabileceği yöntemlerden birisi. Bunun yapılması için yüksek devirde uzun süre yol yapmanız gerekiyor. Bunun yerine en basit yöntem oto servise getirerek yapılacak tüm teknik işlemleri onlara bırakmak. Bunun için seçeceğiniz en doğru adres Salih Oto Servis’i sizlere en kaliteli hizmeti vermek için sıkı bir şekilde çalışmakta. Renault marka aracınız için endişelenmeyin ve dizel partikül filtrenizin temizlenmesi için Salih Oto Servis’e getirin.

  Renault partikül temizleme konusunda en iyi servis noktalarından birisi olan Salih Oto Servis’i aracınızın sağlığı ve performansının korunumu için gerçekleşecek tüm işlemleri büyük bir titizlikle halleder. Bu sayede aracınız eski performansına kavuşur ve siz de eskisi gibi istediğiniz şekilde aracınızı kullanabilirsiniz.

 

Ankara Renault Servis Ankara Partikül Temizleme
WhatsApp Destek Hattı