Pazartesi - Cumartesi | 08.30 - 20.000312 278 24 29 - 0530 301 54 31 Ergazi Mah. Yeni Başkent Sanayi Sitesi 1808 Cad. No: 33 Batıkent - Yenimahalle / ANKARA

Araç Klima Gazı

ARAÇ KLİMASI

Araç kliması birkaç parçadan oluşmaktadır. Bunlardan biri olan Evaparatör buharlaştırıcı ve ısı değiştiricidir. Buharlaştırıcı üstünden geçen sıcak hava akımı, sıcaklığı burada bırakarak, aracın iç bölgesine gönderilir. Kompresör ise basitçe söylemek gerekirse buharlaştırıcı içine gereken vakumu oluşturmaktadır.

 Otomobilinizin kliması, mevsim değişiklerinde düzenli kontrol isteyen standart bir sistem bütünüdür. Araç kliması bakımı sırasında gerekirse; klima gaz dolumu, klima gazı kaçak tespiti, klima bakteri temizliği, polen filtresi, klima kompresörü ve klima termostatının bakımı yapılır

ANKARA KLİMANIN ÖNERİLERİ

Aracımızda ki klima sistemini havanın düşük sıcaklıklarda olduğu zamanlarda haftada minimum bir kez çalıştırarak devir daim yapılması gerekmektedir. Radyatör ve yoğunlaştırıcıyı sık sık temizlemeli ve önüne engel teşkil edecek nesne koymamalıyız. Güneş altında kalan araçlarımız ısıya fazla maruz kalacağı için bu sıcaklığı klima açılarak ve camları da indirerek içeride ki havayı hızlıca tahliye etmek gerekir. Senede bir kez klimanın soğutucu gaz şarjını kontrol etmek gerekmektedir. Ayrıca klima çalışır vaziyette iken aracın altından akan sudan endişelenmemek gerekir. Bunun akan sıvının nedeni buharlaştırıcıda yoğuşan havanın içinde ki nemden kaynaklanmaktadır.

KLİMA KOMPRESÖRÜ NEDİR

Aracın içindeki klima sisteminde en önemli parçalardan biri kompresördür. Bu cihaz soğutucu maddenin devre içinde dolaşmasını sağlamaktadır. Kompresörler yaklaşık aracın motorundan 5 beygir güç çeker. Buda ufak çaplı bir motosikletin gücüne eş değer bir rakamdır. Bu sebeple 1300cc altına kompresör takılması yasaklanmıştır.

KLİMANIN İYİ SOĞUTMAMASI

Bu dert aracın yaşı ile, klima sistemiyle ve klima için en son ne zaman bakım yapıldığıyla ilgili paralel bir şekilde gözükmektedir. Otomobillerin klimalarında ki sistemde bir takım gaz kaçakları olmaktadır. Bunlar yıl içerisinde %5 ile %10 arasında ki kısmı uçmaktadır. Hiçbir klima sistemi gazın tamamını bünyesinde barındıramaz. Azalan gaz doldurulmalıdır.

KLİMA GAZI DOLUMU NE SIKLIKLA YAPILMALIDIR

Otomobil klima sistemi her yıl düzenli olarak kontrol edilmeli, en az 2 yılda bir de gazının yeniden doldurulması gerekmektedir.

Siz değerli müşterilerimizin her sorununa çare bulmak için Ankara’da Salih ustaya bekliyoruz. Deneyimleriyle sizlere en iyi hizmeti Ankara’da sunmaya devam ediyor.

 

Ankara Renault Servis Ankara Partikül Temizleme
WhatsApp Destek Hattı