Pazartesi - Cumartesi | 08.30 - 20.000312 278 24 29 - 0530 301 54 31 Ergazi Mah. Yeni Başkent Sanayi Sitesi 1808 Cad. No: 33 Batıkent - Yenimahalle / ANKARA

Ankara Klima

                                               ANKARA KLİMA

 Araçlarda artık klimalar olmazsa olmazlardandır. Mevsimlerin değişmesiyle düzenli bakım isteyen bir sistem bütünüdür. Polen filtresi, klima gazı kaçak tespiti, klima gazı dolumu, bakteri ve termostatın bakımları yapılmalıdır. Bu bakımlar Ankara’da klima konusunda bir numara olan Salih ustaya getirerek kolayca halledebilirsiniz. Araç klimasının görevlerini sıralamak gerekirse, yolcu kabininde ki ısıyı istenilen seviyede sabit tutar, havanın nemini alır, toz ve kirleri filtreler ve araç kliması sürüş konforu ve dinamikliğini arttırarak, sürüş sırasında dikkatin dağılmasını minimalime eder.

BAKIMI YAPILMAMIŞ KLİMA SİSTEMİNİN ZARARLARI NELERDİR

Verimli çalışmayan klima sistemi aracın motorunu zorlayarak yakıt tüketimini çoğaltacağı gibi, sürüş konforunu da azaltır. Otomobil klima sisteminde ki filtrelerde zamanla oluşacak bakteri ve küf kötü kokular yayabilir ve lejyoner hastalığı gibi birçok derdin oluşma riski artacaktır.

KLİMA OTOMOBİLİN PERFORMANSINI NASIL ETKİLER

Klimanın asıl beslenme noktası aracın motorudur. Motorun dönmesiyle çalışan bir sistemdir. Bu nedenle otomobilde klima açıldığı zaman performansında farklılıklar olacaktır. Ancak yeni nesil otomobillerde teknolojik gelişmelerle elektronik kumandalarla anlık olarak otomatik klima kapanır ve aracın performansı hızlanmak istenilince düşmez. Bu gelişmelerle yeni araçlarda klimanın etkisi az hissedilecektedir. Araca harici olarak takılan klimalarda üretici firma otomobile gerekli klima düzeneğini yapmışsa, araca sonradan klima takılsa dahi performans düşüklüğü pek hissedilmez. Ancak aracın klima düzeneği yoksa ve klima takılmışsa araca bariz bir şekilde performans düşüklüğü hissedilecektir.

DİJİTAL VE MANUEL KLİMALAR

Araçlarda iki türden klima sistemi vardır. Bunlardan ilki dijital klima sistemidir. Bu sistemde istenilen sıcaklık değeri yazılarak otomobilin içinin istenilen sıcaklığa ulaşması sağlanır. Diğer klima çeşidi ise manuel klimalardır. Manuel yani elle kendimizin doğrudan müdahale ederek ayarladığımız klimalarda klima açıldıktan sonra arzulanan sıcaklığa kontrol panelinden kendimiz ayarlamak gerekir. Eğer klimanız doğru bir şekilde görevini yapamıyorsa aracın klimasının arızalı olduğunu ve uzman kişilerce bakımının yapılması gerekir.

Bu sektörde işinin ehli olan Ankara da ki Salih ustaya gelerek sizde sorunlarınızı kolayca çözüme kavuşturabilirsiniz.

 

 

Ankara Renault Servis Ankara Partikül Temizleme
WhatsApp Destek Hattı